Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Καυγάς ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ


Καυγάς ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑΣε καταγγελίες για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου, προχώρησε η ΝΔ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι δεν προτίθεται να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το ενισχύει για ψηφοθηρικούς λόγους. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τη ΝΔ, στην απάντησή του, να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη για τις επίμαχες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012), ενώ λίγες μέρες μετά, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1.000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε απάντηση προς την ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη. «Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε σήμερα ειδική ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις 2.240 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις στα ΕΛΤΑ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12 Μαρτίου, με την ιδιότητά του προφανώς του Υπουργού Οικονομικών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Aκολούθησε νέα απάντηση από τον εκπρόσωπο της ΝΔ. «Στις διαδοχικές εκθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η πρακτική αυτή αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα. Αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι έως πρόσφατα συναρμόδιοι υπουργοί κύριοι Βενιζέλος και Ρέππας. Επιπλέον, στο τελευταίο διάστημα - όπως, ήδη, έχουμε καταγγείλει - οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, που μόνο στο Υπουργείο Οικονομικών, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, φτάνουν τις 800» δηλωσε ο κ. Μιχελάκης.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...