Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ομπάμα: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα


thumb
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίο, εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο… Αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

Ο Μπ. Ομπάμα αφού ξεκίνησε τον χαιρετισμό του λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, καλωσόρισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, δηλώνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως» και ότι ο ίδιος είναι υπερήφανος να τον αποκαλεί φίλο του.

Στην πορεία καλωσόρισε τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, καθώς και τους πρέσβεις της Ελλάδας Βασίλη Κασκαρέλη και της Κύπρου Παύλο Αναστασιάδη, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους ελληνικής καταγωγής, στελέχη, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Με την παρουσία του στην τελετή τίμησε την επέτειο και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,
ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας.
Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ξεκίνησε την τελετή με ομιλία του και ευχαρίστησε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη φιλοξενία και «για τη μεγάλη τιμή προς την Ορθόδοξη Ελληνοαμερικανική κοινότητα». Στη συνέχεια, μίλησε για τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη «ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα»,και τόνισε ότι «στις παρούσες συνθήκες, υπάρχει η άμεση ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...