«Η επιτυχία του προγράμματος και της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, όχι οπό τις λεπτομερείς της χρηματοδότησης», σημείωσε ο κ. Λίπσκι, ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με το ζήτημα από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα προσέφυγε στο ΔΝΤ.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο και η καρδιά του προβλήματος», τόνισε ο επί μια πενταετία (2006-2011) αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ηγήθηκε του Ταμείου στο διάστημα αποό την απόσυρση του Ντομινίκ Στρος-Καν τον Μάιο, έως τον διορισμός της Κριστίν Λαγκάρντ τον Ιούλιο.
Ο κ. Λίπσκι, ο οποίος εκτιμά ότι «από την αρχή δόθηκε υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική λιτότητα», περιέγραψε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο ως «καλή» εξέλιξη, αλλά επέμεινε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πως τα δεδομένα είναι πλέον τέτοια που απαιτούνται μεγάλη αποτελεσματικότητα και υλοποίηση όλων όσα έχουν αποφασισθεί.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους και το “κούρεμα” αποτελούν, φυσικά, θετική εξέλιξη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πάντα η έλλειψη ανταγωνιστικότητας» τόνισε ο κ. Λίπσκι, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη «τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».
ΣKAI.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου