Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Ράιχενμπαχ: Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο στις προσπάθειές της για τη βελτίωση της εποπτείας των οικονομικών της, δηλώνει ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, όμως επισημαίνει παράλληλα πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ» σημειώνει χαρακτηριστικά σε άρθρο του σε αυστριακή εφημερίδα, που δημοσιεύεται σήμερα.

Στη συνέντευξή του ο Ευρωπαίος αξιωματούχους μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «το αρμόδιο για τις συντάξεις τμήμα του υπουργείου Οικονομικών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ». Υπογραμμίζει πάντως την ανάγκη διενέργειας επαρκών φορολογικών ελέγχων σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε εύπορους πολίτες.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας προς της επιχειρήσεις, επισημαίνει πως τα «προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες δημιουργούν σημαντικές δυσκολίες» και τονίζει ότι ότι τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει.

Σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία σημειώνει πως συνιστά μεγάλο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη. «Η έκδοση αδειών είναι ένας εφιάλτης, μπορεί να πάρει ακόμη και χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η επίλυση τέτοιου είδους προβλημάτων αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απο...