Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Τι θα καταθέσει ο Κ. Καραμανλής για το σχέδιο δολοφονίας του


Τι θα καταθέσει ο Κ. Καραμανλής για το σχέδιο δολοφονίας τουΟ πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα επιβεβαιώσει ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης. Η ποινική δίωξη βασίζεται σε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με ημερομηνία την 5η Φεβρουαρίου 2009.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr ο πρώην Πρωθυπουργός, θα δηλώσει ότι είχε ενημερωθεί σχετικά από την προσωπική του ασφάλεια, από την οποία η ΕΥΠ ζήτησε πρόσθετα και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και από τον τότε αρμόδιο υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρέδωσε σχετικό διαβαθμισμένο ενημερωτικό σημείωμα της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ιωάννης Κοραντής.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενημερώθηκε και από τον αντικαταστάτη του κ. Κοραντή στην ΕΥΠ, εισαγγελέα κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος του προσκόμισε προς ενημέρωση τον πλήρη φάκελο.
Ο κ. Καραμανλής, θα δηλώσει επίσης ότι ουδεμία ενημέρωση είχε από άλλη πηγή. Ξένο κράτος ή υπηρεσία.

Το έγγραφο της ΕΥΠ στηρίζεται σε ενημέρωση αξιωματούχου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Σύμφωνα με το έγγραφο η FSB, ενώ ερευνούσε την προσπάθεια υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ Κ. Καραμανλή, Βλαντιμίρ Πούτιν και του τότε Βούλγαρου Προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, εντόπισε σχέδιο δολοφονίας με στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε ότι οι πράκτορες της FSB εντόπισαν άνδρες που παρακολουθούσαν τον Κ. Καραμανλή οι οποίοι διέφυγαν εγκαταλείποντας κλειστού τύπου αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες και χάρτες που φωτογράφιζαν ότι το σχέδιο δολοφονίας είχε οργανωθεί από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών και της ισραηλινής Mossad.

Το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, παραδόθηκε από τον κ. Κοραντή στον κ. Παυλόπουλο, ενώ ταυτοχρόνως ενημερώθηκε και η προσωπική φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού να λάβει αυξημένα μέτρα, χωρίς όμως να εξηγηθούν οι ακριβείς λόγοι.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...