Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στα 800 δισ. το τείχος προστασίας



Στα 800 δισ. το τείχος προστασίας
Ύστερα από επεισοδιακή, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, συζήτηση, τα 17 κράτη του ευρώ συμφώνησαν στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή που προέκριναν χώρες όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, όπου η κοινή γνώμη διάκειται αρνητικά στην παροχή επιπλέον βοήθειας.

Το ποσό θα αποτελείται από νέα κεφάλαια 500 δισ. ευρώ μέσω του μόνιμου ταμείου στήριξης (ESM) από τον Ιούλιο, άλλα 200 δις ευρώ που ήδη υφίστανται μέσω του προσωρινού ταμείου στήριξης (EFSF).

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 800 δισ ευρώ περίπου, αν συμπεριληφθούν τα 53 δις ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί ως διμερή δάνεια και τα 49 δις ευρώ από το πρώτο πακέτο βοήθειας που αποφασίστηκε κατά της κρίσης (EFSM).

Το EFSF διαθέτει συνολική χρηματοδοτική ισχύ ύψους 440 δισ ευρώ, ενώ επιπλέον 240 δις ευρώ θα λειτουργούν ως μαξιλάρι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τους επόμενους 15 μήνες, όταν ο EFSF και ο ESM θα λειτουργούν παράλληλα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...