Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της»


thumb

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) με τους Έλληνες επιχειρηματίες, ο Γερμανός πρόεδρος του BDI, Χανς Πέτερ Κάιτελ, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι «είναι ανάγκη η Ελλάδα να βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της».
Επιπλέον, υπογράμμισε πως «έχει μεγάλη σημασία να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τραβηχτεί μόνη της από τον βούρκο, με ένα πρόγραμμα του μέλλοντος και όχι να το κάνουμε διαρκώς με πακέτα βοήθειας», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «δεν πρέπει να δίνουμε συνεχώς χρήματα, ούτε να ακολουθούμε διαδικασίες δασκάλου – μαθητή».
Υποστήριξε, στο μεταξύ, πως η Ελλάδα πρέπει σύντομα να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο και εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει αφορμή «για να αναλάβουν δράση, προκειμένου να σωθούν μόνοι τους». Υπήρξε μάλιστα πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύ περισσότερο και πιο θετικό πάθος από ό,τι αντιλαμβανόμαστε εμείς στην Γερμανία».
Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση σχετικά με την γεωγραφική προέλευση της ενέργειας θα ξεκινήσει άμεσα. Ακόμα, αναφέρθηκε και σε χώρες που διαθέτουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από τη Γερμανία και επικαλέστηκε την Ελλάδα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια Ελλάδα βαλκανική

Τις τελευταίες ημέρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι πρωτοβουλίες των ηγετών γειτονικών χωρών χαρακτηρίστηκαν περιττές ή αχρείαστες....