Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πούτιν: Σας υποσχέθηκα ότι θα νικήσουμε και νικήσαμε


Με δάκρυα στα μάτια ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τους χιλιάδες υποστηρικτές του στην πλατεία Manezh και προειδοποίησε ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Συνοδευόμενος από τον Ντμίτρι Μεντεβέντεφ στην σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Manezh μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τους Ρώσους για την ψήφο τους.

Με δάκρυα στα μάτια ο νέος Ρώσος πρόεδρος είπε «Σας υποσχέθηκα ότι θα νικήσουμε και νικήσαμε. Σας ευχαριστώ όλους όσους είπατε ναι σε μία μεγάλη Ρωσία».

«Με ρωτήσατε θα κερδίσουμε; Ναι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε σε έναν ανοιχτό και δίκαιο αγώνα» προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία.

«Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας και υποστηρίξατε τον υποψήφιο μας Βλαντιμίρ Πούτιν. Νιώθω σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Όλοι χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη. Η χώρα μας χρειάζεται αυτή τη νίκη. Κάθε ένας μας χρειάζεται αυτή τη νίκη και δεν θα τη χαρίσουμε σε κανέναν» είπε ο Ντμίτρι
Μεντβέντεφ.

Νίκη δίνουν τα exit polls

Ξεκάθαρη νίκη από τον πρώτο γύρο δίνουν τα exit polls στον Βλαντιμίρ Πούτιν, που φαίνεται ότι εκλέγεται για 6ετη θητεία στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τα exit polls που παρουσιάζει το Russia Today, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει το 62,4% των ψήφων και ακολουθεί ο ηγέτης των κομμουνιστών, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,6%. Τρίτος ο ακροδεξιός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι με 7,6% και ο Μιχαήλ Προχόροφ με 7,5%. Ο Σεργκέι Μιρόνοφ συγκεντρώνει το 3,7% των ψήφων.

Τα exit polls των εταιρειών VCIOM και FOM δίνουν ξεκάθαρη νίκη στον Πούτιν από 58,3 με 59,3%. Ακολουθεί ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.
Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο Μιχαήλ Πρόχοροφ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%.

Ακολουθούν Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της κεντροαριστερής Δίκαιης Ρωσίας Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 56%.

Πανηγυρισμοί από χιλιάδες στη Μόσχα

Πάνω από 110 χιλιάδες υποστηρικτές του Πούτιν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Manezh κοντά στο Κρεμλίνο για να πανηγυρίζουν την νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας.

Η κυκλοφορία έχει αποκλειστεί στους γύρω δρόμους καθώς όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ η αστυνομία ανέμενε μόλις 15 χιλιάδες άτομα.

Μεγάλες οθόνες έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία και δείχνουν τα αποτελέσματα ενώ διάσημοι τραγουδιστές διασκεδάζουν τους υποστηρικτές του νέου Ρώσου προέδρου.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου