Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Νιόνιος καλεί Γιώργο

Τι ιδέα είναι πάλι αυτή με το δημοψήφισμα; Τι είδους απόγνωση κρύβει πίσω της; Θα την χαρακτήριζα απονενοημένη, αν δεν ήταν τόσο καταστροφική και επικίνδυνη, τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλη την Ευρώπη.

Δεν χωρά συζήτηση ότι χρειαζόμαστε την βοήθεια της Ευρώπης. Επιτέλους είναι αναγκασμένη να μας τη δώσει. Η αποτυχία μας έγκειται στο ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη βοήθεια κατά τρόπο αναπτυξιακό, δημιουργικό και με δίκαιη κατανομή των βαρών. Σ’ αυτό είναι, που δυστυχώς η κυβέρνηση, παρόλη τη συμπάθεια με την οποία την περιβάλαμε τα χει κάνει κυριολεκτικά θάλασσα.

Το πλοίο βουλιάζει. Κανονικά θα ‘πρεπε το προσωπικό σύσσωμο, δηλαδή ο πολιτικός κόσμος, να ναι στις αντλίες. Αν’ αυτού τσακώνονται μεταξύ τους και χρονοτριβούν ρίχνοντας ο ένας το φταίξιμο στον άλλον. Ο κόσμος είναι θολωμένος και η νεολαία πνίγεται στις φαντασιώσεις με τις οποίες την ανέθρεψαν οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι τραγουδιστές της μεταπολίτευσης. Τι δουλειά έχει εδώ το δημοψήφισμα; Το πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα είναι η διακυβέρνηση και όχι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η ευρωπαϊκή μας προοπτική είναι κάτι δεδομένο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το μετατρέψει σε ζητούμενο εκτός κι αν επιθυμεί την άβυσσο. Αγαπώ τον Γιώργο Παπανδρέου, το έχω αποδείξει, αλλά τον ικετεύω τώρα να το ξανασκεφθεί. Διαφορετικά, το γεγονός ότι θα με έχει απογοητεύσει πλήρως, θα είναι το μικρότερο κακό μπροστά στην εθνική τραγωδία που διακυβεύεται.

*Μελωδός ή τραγουδοποιός, δηλαδή ερμηνευτής των δικών του στίχων και της δικής του μουσικής. Αυτοδίδακτος μάλλον και ολιγογράφος, εξέδωσε 14 κύκλους τραγουδιών του σε δίσκους βινυλίου και ακτίνας καθώς και ζωντανές ηχογραφήσεις πέντε συναυλιών του. Όλοι του οι δίσκοι κυκλοφορούν και στο εξωτερικό, παντού όπου υπάρχει Ελληνισμός.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου