Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μεγαλώνει η κινητικότητα στις «πτέρυγες» του ΠΑΣΟΚ- Επανεμφάνιση Σημίτη...

Μεγαλώνει η κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ. Επανεμφάνιση Σημίτη σε εκδήλωση με «εκσυγχρονιστές» και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.  Η «Αριστερή Πρωτοβουλία»Μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει σε κλίμα έντονης εσωκομματικής αναζήτησης στο ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή –ενώ σπάνια εμφανίζεται- του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε εκδήλωση με ομιλητές τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και των πρώην «εκσυγχρονιστών» υπουργών του, Νίκου Χριστοδουλάκη και ο Παρασκευά Αυγερινού. Την εκδήλωση οργάνωσε το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» του επίσης πρώην υπουργού του Ν. Μπίστη, ο οποίος όμως ως προερχόμενος από το πρώην ΚΚΕ εσωτ., διατηρεί «δεσμούς» με την ηγεσία της νυν ΔΗ.ΜΑΡ. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ανασύνταξη των δυνάμεων της «εκσυγχρονιστικής πτέρυγας» του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διαδραματίσει ρόλο στην επόμενη ημέρα και στις επερχόμενες εκλογές.
Επίσης σήμερα, ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, αποκλείει από την επόμενη ημέρα στο Κίνημα τον νυν πρόεδρο αλλά και τους «διαδόχους» σχολιάζοντας καυστικά ότι «οι εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι, οι συνοδοιπόροι τους και η πολιτική ηγεσία του κινήματος, στην παρούσα κατάσταση όλα τα πρόσωπα, έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης». Χαρακτηρίζει τους ενδιαφερόμενους για τη διαδοχή «ανεπαρκείς πολιτικούς» και «κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων» κατηγορώντας τους ότι «επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το «Βήμα» της Κυριακής , τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος η ευρωβουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, όχι μόνο κρατά κλειστά τα χαρτιά του αλλά εμμένει σθεναρά στην ίδια πολιτική, υπεραμυνόμενος ακόμη και σήμερα για την ορθότητα της επιλογής του περί δημοψηφίσματος (όπως έπραξε με την επιστολή του προς την ηγεσία της τρόικας), η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει. Κορυφαία στελέχη του, παίρνουν θέση με δηλώσεις τους χωρίς πάντα να λένε κάτι ουσιαστικό αλλά για να δείχνουν ότι
ηγούνται των εξελίξεων.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε άρθρο της στα «Νέα», κάνει λόγο για «νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα».
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην « Realnews», τονίζει με νόημα; «Διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στο σχετικό διάλογο όταν αυτός ανοίξει».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» υποστηρίζει πως απαιτείται ένα νέο κόμμα που « θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς που βασικός της κορμός είναι το ΠΑΣΟΚ». «Αν δεν ξεκινήσουμε αμέσως αυτή τη συζήτηση, όποτε και να γίνουν οι εκλογές για την ηγεσία θα είναι καλλιστεία κακής ποιότητας και καμίας προοπτικής», σημειώνει, θεωρώντας ότι το θέμα της ηγεσίας έπεται των πολιτικών συγκλίσεων...
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...