Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Eπιστολή αντί για έγγραφη δέσμευση αναμένει το Eurogroup;


thumb

Σε συμβιβασμό οδηγούνται Αθήνα και Βρυξέλλες, σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούσε το Eurogroup από τον πρωθυπουργό, καθώς και των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, για τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες φαίνεται να ζητούν τώρα επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, την οποία θα συνυπογράφουν οι Γ. Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς, προκειμένου έως το τέλος του μήνα να εκταμιευθεί η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η επιστολή που θα καταρτιστεί σύμφωνα με τα όσα ζητούν οι εταίροι της χώρας, αν είναι έτοιμη θα «ταξιδέψει» στις αποσκευές του πρωθυπουργού, ο οποίος τη Δευτέρα θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως χθες ο Ζ. Γιούνκερ είχε τονίσει σχετικά: «Περιμένουμε όμως, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί η Κυβέρνηση, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα».

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...