Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Θετικά κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση συνεργασίας


thumb

Θετική χαρακτηρίζουν οι πολίτες την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ αισθάνονται και πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας στη Ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής
το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση». Επίσης το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».
Αναφορικά με τα συναισθήματα που δημιούργησε το βήμα της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή, το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο, το 1,9% λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

Παράλληλα για την περίοδο μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα το 40,9% αισθανόταν οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και το 0,8% χαρά.

Τέλος το 78,6% αισθάνεται περισσότερο ασφαλές για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο επιχειρούν να βάλουν στην υποψηφιότητα του Κασσελάκη οι «100»

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται στάνταρ όμως την ίδια ώρα το κόμμα έχει οικονομικά προβλήματα. Μετ...