Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τώρα είναι η ώρα να δοθεί η μάχη για την ευρωπαϊκή Ελλάδα


«Η μεγάλη σύγκρουση που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία στο μέλλον θα είναι μεταξύ των ανθρώπων που θα έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που πιστεύουν στον ορθολογισμό και σε αυτούς που έχουν μια κρατικοδίαιτη προσκόλληση και είναι κολλημένοι στο χθες» δήλωσε.

Εκτίμησε ότι οποιαδήποτε λύση εκτός ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. «Αυτό το παιχνίδι το παίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν να καλύψουν τη δική τους χρεοκοπία» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί η μάχη για την ευρωπαϊκή Ελλάδα δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

«Ο Δικομματισμός πνέει τα λοίσθια στην Ελλάδα. Οι αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία είναι τεκτονικές» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ακόμα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρατήρησε ότι και τα 2 μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν εσωκομματικούς τριγμούς. Το ΠΑΣΟΚ για τα θέματα διαδοχής, ενώ η ΝΔ αντιμετωπίζει κρίση
στρατηγικής αναφορικά με τα θέματα μνημονίου.

«Η κρίση ταυτότητας που έχει η ΝΔ, μεγιστοποιείται λόγω έλλειψης δημοκρατικού διαλόγου στο κόμμα» πρόσθεσε.

Ζήτησε από τους ηγέτες των κομμάτων να γνωστοποιήσουν στο λαό τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. «Έχουν δεσμευτεί στην πλήρη εφαρμογή του μνημονίου ένα, μνημονίου δύο και μεσοπροθέσμου, όπως έχουν καταλάβει η Ευρωπαίοι ή όχι; Ο λαός πρέπει να γνωρίζει» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Αξιοπιστία πολιτικού συστήματος και τέλος ακινήτων
Όταν τα κόμματα δανείζονται από τράπεζες, ενώ επιχειρηματίες χάνονται για 200.000-300.000 ευρώ, τότε χάνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος σχολίασε.

«Ο λαός αντιδρά βιαίως όταν παραβιάζεται το αίσθημα του περί δικαίου. Δεν γίνεται να βάζει χαράτσι το κράτος στον πολίτη, επειδή ήταν ανίκανο να πατάξει τη φοροδιαφυγή» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, ενώ ζήτησε την άμεση κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

«Ο κίνδυνος να σπάσει η κοινωνική συνοχή είναι μεγάλος» τόνισε.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...