Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Κατάργηση θέσεων δημοσίου εάν τα κενά είναι μεγάλα!...

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Κατάργηση θέσεων  δημοσίου εάν τα κενά είναι μεγάλαΕάν σε κάποιο φορέα του Δημοσίου, οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν, ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται, τότε έως τις 27 Δεκεμβρίου, για τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται αποφασίζει απευθείας ο υπουργός. Αυτό προβλέπεται στη μία από τις δύο εγκυκλίους που εξέδωσε μόνο σήμερα το υπουργείο και αφορούν στην «κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου». Οι εγκύκλιοι έχουν ως εξής:

Οι εγκύκλιοι

Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του ν.4024/2011 «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας».

«Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. ΔΟΑ/Φ.14/1/οικ. 21732/31-10-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και ζητάμε να ενημερώσετε άμεσα τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χωρικής σας αρμοδιότητας, για την άμεση και πιστή εφαρμογή των οριζομένων σε αυτή, με ρητή μνεία, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ να λάβουν ενυπόγραφα γνώση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω εγκύκλιο.
Ειδικότερα, εφιστούμε την προσοχή σας για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο αριθμ. ΔΟΑ/Φ.14/1/οικ. 21732/31-10-2011, όλοι οι φορείς πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού και Αξιολόγησης Θέσεων, Ταχ. Δ/νση: Βασιλίσσης Σοφίας 15, ΑΘΗΝΑ) τη διαπιστωτική πράξη για την αυτοδίκαιη κατάργηση κενών οργανικών θέσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, με συμπληρωμένους τους σχετικούς πίνακες (ΠΙΝΑΚΑ Α και ΠΙΝΑΚΑ Β).
Όταν σε κάποιο φορέα, οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν, ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται από τον οικείο οργανισμό, ο αριθμός των θέσεων που καταργείται ανά
κατηγορία και κλάδο, ορίζεται με κοινή απόφαση του οικείου Υπουργού, εν προκειμένω του Υπουργού Εσωτερικών, και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του ν. 4024/2011, δηλαδή έως 27 Δεκεμβρίου 2011.
Προς τούτο, σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη από το όργανο διοίκησης του φορέα η διατήρηση κενών οργανικών θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο, πρέπει να αποσταλεί και στην υπηρεσία μας (Υπουργείο Εσωτερικών, Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ, Ταχ. Σταδίου 27, ΑΘΗΝΑ) η διαπιστωτική πράξη με συμπληρωμένο τον ΠΙΝΑΚΑ Β, καθώς επίσης και έγγραφο του ίδιου οργάνου με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση, προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στη σύνταξη του σχεδίου της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης»

«Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του ν.4024/2011 «περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας».

Σε συνέχεια της Αρ.Πρωτ.:ΔΙΠΙΔΔ/Β.10Ε.Ε./2/οικ.22225/8-11-2011 Εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/11 και της οποίας είστε αποδέκτες για ενέργεια, ζητούμε να ενημερώσετε τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού χωρικής σας αρμοδιότητας, για την άμεση και πιστή εφαρμογή των οριζομένων σε αυτήν, με ρητή μνεία οι υπάλληλοι των ΟΤΑ πρέπει να λάβουν ενυπόγραφα γνώση των διαλαμβανομένων σε αυτήν.
Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να τηρηθούν πιστά και απαρέγκλιτα οι οριζόμενες προθεσμίες που τίθενται από την εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι τα ερωτήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ανωτέρω ΟΤΑ, απευθύνονται απευθείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ταυτόχρονη κοινοποίησή τους στις υπηρεσίες σας και στο Υπουργείο μας (Δ/νση Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ).
Τέλος, τονίζεται ότι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, εφόσον συντρέχει περίπτωση, λόγω εφαρμογής των ανωτέρω, υποχρεούνται να ενημερώνουν συγχρόνως και το μητρώο εργαζομένων».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...