Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Κανονικά oi μισθοί

Κανονικά θα καταβληθούν έως το τέλος του έτους οι μισθοί και οι συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, για την πληρωμή τους όπως επεσήμανε σήμερα, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη «μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα» τονίζοντας ότι «όπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009, έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης που όπως είπε «είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση του χρέους».
Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ταυτόχρονα, προχωρούν τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.
Επίσης, εντατικοποιείται η λειτουργία της εθνικής αναλογιστικής αρχής ενόψει και της αξιολόγησης της Ελλάδας και του ελέγχου του Eurogroup της 25ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι θετική η αξιολόγηση για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονται όσες αναλογιστικές μελέτες εκκρεμούν και από το νέο χρόνο ολοκληρώνεται και η απογραφή των συνταξιούχων.
Ήδη η απογραφή έχει οδηγήσει στην άρση καταβολής 36.000 συντάξεων που δίνονταν παρά το νόμο.
Ο υπουργός αναφερόμενος στην απασχόληση ανακοίνωσε ότι προωθούνται νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτό για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών δεδομένου ότι οι απώλειες των ταμείων λόγω της κρίσης είναι 4,5 δισ. ευρώ.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...