Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος μένει και το ΠΑΣΟΚ… ψάχνεται

 
Ο Γιώργος μένει και το ΠΑΣΟΚ… ψάχνεταιΚάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι στην Ιπποκράτους αντιλαμβάνονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πόρρω απέχει από την παραίτηση που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες αλλαγής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός, κρατάει προς το παρόν κλειστά τα στόματα των κορυφαίων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα κριθούν εν πολλοίς και από τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αυτό ωστόσο δεν είναι αρκετό για να μην μιλάνε, έστω και χωρίς να αμφισβητούνε δημοσίως τον Γ. Παπανδρέου.

Με δυο λόγια, η συζήτηση έχει ανοίξει ανεπισήμως, αλλά ουδείς γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη. «Χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική», είπε εκφράζοντας τους φόβους όσων πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διανύσει τον κύκλο του και αν συνεχίσει όπως είναι σήμερα, δεν αποκλείεται ακόμα και να διασπαστεί.

Η διάσπαση εκτιμάται ότι δεν θα αποφευχθεί αν υπάρξει προσπάθεια ανατροπής του Γ. Παπανδρέου παρά την θέλησή του και με διαδικασίες που δεν προβλέπονται στο καταστατικό. Ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, δήλωσε- στο Newpost.gr- ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που πρέπει να ηγηθεί του κόμματος και στη νέα εκλογική αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι έχει εκλεγεί δύο φορές από τη βάση.

Ίσως γι αυτό, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πιστεύει ότι ο Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει ο ίδιος τις διαδικασίες μετά τη λήψη της 6ης δόσης, τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Προέδρου από τη
βάση του κόμματος. Το πρόβλημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συζήτηση για τη διαδοχή άνοιξε.

Όπως είδατε, ο Χρήστος Παπουτσής δεν άφησε χωρίς απάντηση τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος κυκλοφορεί σαν απασφαλισμένη χειροβομβίδα κρίνοντας ζώντες και… νεκρούς.

«Όχι τυχαία», λένε για τον Πάγκαλο οι υψηλοί όροφοι της Ιπποκράτους. Αυτό μπορεί να σκέφτηκε και ο Παπουτσής και να απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Αυτό όμως θα πρέπει και να περιμένουμε σε κάθε μελλοντική επίθεση ή διαγκωνισμό. Ουδείς προτίθεται να επιστρέψει σε κανένα να του δημιουργεί πρόβλημα στο προφίλ του και… γαία πυρί μειχθήτω.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...