Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: «Λάθος λαό επέλεξαν για πειραματόζωο»

 
Τσίπρας: «Λάθος λαό επέλεξαν για πειραματόζωο»Τρίτη και τελευταία ημέρα του φετινού εορτασμού της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και από το πρωί Αθηναίοι κάθε ηλικίας, περνούν και αφήνουν ένα λουλούδι στο μνημείο που βρίσκεται στο προαύλιο του ΕΜΠ.

Νωρίς το πρωί, στεφάνι στο μνημείο κατέθεσε ο υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος "Die Linke" (Αριστερά) Klaus Ernst (Κλάους Ερνστ) καθώς και αντιπροσωπεία της νεολαίας του Συνασπισμού.

«Ο ελληνικός λαός που κρατάει ζωντανή την ιστορία του, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και σ΄αυτό μας βρίσκει εμάς τους φίλους του Die Linke από τη Γερμανία συμμάχους και συμπαραστάτες», δήλωσε ο Γερμανός ηγέτης και τόνισε: «Να πληρώσουν οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα και όχι οι πολίτες».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέδεσε το χθες και το σήμερα τονίζοντας ότι «η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ‘73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο, τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ».

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τόνισε ότι τα μηνύματα του Νοέμβρη του ‘73 είναι απολύτως επίκαιρα και σήμερα.
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...