Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Επαφές με κορυφαία στελέχη του κόμματος είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με θέμα την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος. Τα στελέχη που συναντήθηκαν, ήδη μαζί του δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το παραμικρό αλλά δεν έκρυψαν την έκπληξή τους επειδή όπως δήλωσαν «για πρώτη φορά τον είδαν να θέτει τόσο καθαρά όλα τα ζητήματα».

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στο γραφείο του στην Βουλή με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε μια σειρά ανάλογων επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του Κινήματος και οι οποίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους Θεόδωρο Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη, Πέτρο Ευθυμίου και Χάρη Καστανίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ζητήματα που συζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το πώς θα στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, κάτι που όπως σημειώνει στις συναντήσεις, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτήν την περίοδο.
Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται όμως και η διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.
Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.


Βολιδοσκόπηση υπουργών

Παρά ταύτα, όμως, πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αφήνεται να διαφανούν, ο Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί τα κορυφαία στελέχη.
Χωρίς να αποκαλύπτει τις προθέσεις του, θέλει να γνωρίζει τις διαθέσεις των άλλων στελεχών, ενώ στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται και η αναταραχή που προκλήθηκε από τις πληροφορίες περί φημολογούμενης πρόθεσης υιοθέτησης της λίστας προτίμησης για τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα είναι σε βαθύ «κώμα» και ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να συζητά όλες τις πιθανές λύσεις «προς όφελος της παράταξης και της χώρας».

Μετά τους Ρέππα,Διαμαντοπούλου, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη, και Παπουτσή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με Παπαϊωάννου, Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοϊδη και άλλα στελέχη ώστε να πάρει την πιο σωστή απόφαση με το μικρότερο δυνατό κόστος για το κόμμα του.

Δεν υπάρχει θέμα λίστας, μόνο εκλογικού νόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, θέμα λίστας δεν τίθεται, όμως είναι υπαρκτή η πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συζητήσει στο εσωτερικό του κόμματος και με τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Οι μέχρι στιγμής συνομιλητές του Παπανδρέου δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεών τους, όμως η ατμόσφαιρα που περιγράφεται από κάποιους, συνοψίζεται στο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτός σε όλα και συζητεί τα πάντα.
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...