Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Α. Παπαρήγα: "Να καταργηθεί ο φόρος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ"

Την οριστική κατάργηση του φόρου ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της κατά την σημερινή επίσκεψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της επιχείρησης.

Η κα Παπαρήγα ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός και "καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλούν για λίγες μέρες οι διακοπές ρεύματος" και πρόσθεσε ότι το κόμμα της ζητάει να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους, διότι δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, να το κόβει, γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι".

Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν, αλλά δεν πρέπει να πληρώσουν και αυτοί, που με θυσίες θα πληρώσουν το χαράτσι. Είναι παράνομο, πρόσθεσε και πρέπει να καταργηθεί και από αυτή την άποψη, μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, πρέπει να υψώσουμε την ίδια σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την στήριξή τους στους δημάρχους που συμπαρίστανται στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο και σημείωσε ότι και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν αυτή την τάση που υπάρχει σήμερα σε τουλάχιστον 40-50 δήμους σε όλη την Ελλάδα.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...