Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ράιχενμπαχ: Αναγκαία η επιστροφή στην ανάπτυξη


thumb

Στην ανάγκη επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης εστίασε ο , Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά τη συνάντησή του με τους Έλληνες περιφερειάρχες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
«Όλοι όσοι εργάζονται για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα έχουν καθήκον την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επισήμανε ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εισροή πόρων, με αποτέλεσμα η ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις να παραμένει εκ των πραγμάτων περιορισμένη.
"Η πραγματική οικονομία δεν έχει πλήρη πρόσβαση στη χρηματοδότηση" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ρευστότητα για την πραγματική οικονομία".
Εντούτοις εστίασε στα δύο «εργαλεία» που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει η χώρα μας για την άντληση πόρων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις υπό έγκριση θεσμικές αποφάσεις της ΕΕ.
Αναφορικά με τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός επανέλαβε πως οι Έλληνες έκαναν διπλάσιες θυσίες σε σχέση με τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς και σχεδόν τριπλάσιες εν συγκρίσει με τους Ισπανούς.
Σχετικά με το ρόλο της "Ομάδας Δράσης" ξεκαθάρισε πως έχει διττό χαρακτήρα: πρώτον ως συμβούλου στην εφαρμογή και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και δεύτερον ως παρόχου βοήθειας για την προσαρμογή της χώρας μας στις απαιτήσεις της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις προσπάθειες της ομάδας Δράσης για την καταπολέμησης της
γραφειοκρατίας, ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει πως μπορεί να βοηθήσει πρακτικά τους περιφερειάρχες για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...