Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ξεκαθάρισµα λογαριασµών στη Ν.Δ. για την οικονοµία


Οι βολές Μηταράκη προκαλούν νέα εµφυλιοπολεµική διαµάχη στη  Ν.∆. για τις ευθύνες του Κώστα Καραµανλή, ο οποίος στη φωτογραφία  αρχείου πλαισιώνεταιαπό τουςτσάρους των κυβερνήσεών του,   Γιώργο Αλογοσκούφη (αριστερά) και Γιάννη Παπαθανασίου (δεξιά),  που εµφανίζονται και αυτοί – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας  – ιδιαίτερα ενοχληµένοι από τα καρφιά
Τα καρφιά του γαλάζιου αναπληρωτή τοµέαρχη Οικονοµίας Νότη Μηταράκη για την παθητικότητα της κυβέρνησης Καραµανλή απέναντι στην οικονοµική κρίση ανάβουν νέες εστίες πολέµου στη Ν.∆. Οι πρώην υπουργοί Οικονοµίας κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου εµφανίζονται ιδίαιτερα ενοχληµένοι, καθώς εκτιµούν ότι µέσω της επίθεσης του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαµαρά στοχοποιούνται και οι ίδιοι, αλλά από την πλευρά του νέου γαλάζιου επιτελείου της Λεωφόρου Συγγρού η κάλυψη στον κ. Μηταράκη είναι απόλυτη. Κοµµατικοί παράγοντες προεξοφλούν ότι οι βολές Μηταράκη θα οδηγήσουν σε νέα εµφυλιοπολεµική διαµάχη για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραµανλή, καθώς ο κ. Αλογοσκούφης περνά στην αντεπίθεση διαµηνύοντας ότι είχε εισηγηθεί εγκαίρως τη λήψη µέτρων, αλλά όχι µόνον δεν εισακούσθηκε, απεναντίας αντικαταστάθηκε. «Εγώ ήθελανα λάβω µέτρα γιατίέβλεπα την κατάσταση της οικονοµίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε... “ΑΣ’ ταγια αργότερα” µου έλεγε ο Καραµανλής», αναφέρει ο πρώην υπουργός στο «Βήµα της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήµερα, ενώ επικρίνει τον διάδοχό του κ. Παπαθανασίου ότι έκανε «λανθασµένες προβλέψειςγια το έλλειµµα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανασίου τονίζει σε συνοµιλητές του ότι είχε µόλις για οκτώ µήνες το τιµόνι του υπουργείου Οικονοµικών και ουσιαστικά διαχειρίστηκε µια παγιωµένη κατάσταση.

Η προσπάθεια των πρώην υπουργών να ρίξουν ο ένας στον άλλον το µπαλάκι των ευθυνών, αλλά και το ιδιαίτερα αρνητικό κλίµα που δηµιουργείται για τον πρώην πρωθυπουργό, κατά τις ίδιεςπηγές, θα ανοίξουν και έναν νέο κύκλο τριβών ανάµεσα στην πτέρυγα τωνκαραµανλικών της Ν.∆. και το νέο κοµµατικό επιτελείο, µε βασικό επιχείρηµα ότι η ανακύκλωση της υπόθεσης οφείλεται αποκλειστικά και µόνο στη δηµόσια παρέµβαση του κ. Μηταράκη, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση Καραµάνλη ότι «δεν προετοίµασε» τη χώρα για την αντιµετώπιση της κρίσης.

Να θυµίσουµε ότι ο κ. Σαµαράς έχει επικρίνει τον προκάτοχό του ότι ακολούθησε µια πολιτική«ήπιας προσαρµογής», η οποία «ήταν πολύ “ήπια” και δεν ήταν “προσαρµογή”».
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...