Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Στουρνάρας: Καταστροφική η αναδιάρθρωση του χρέους

Καταστροφικό για τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με κούρεμα, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tages - Anzeiger της Ζυρίχης.

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, καθώς έως το τέλος του 2010 έγιναν πολλές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, αναφέρει ότι διαπιστώνει μεταρρυθμιστική κόπωση και εκφράζει την άποψη ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι αρκετά τολμηρό, οπότε, όπως συμπληρώνει, χρειάζεται πιο συχνή παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Για τον κ. Στουρνάρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα είναι η αμφίσημη στάση της Γερμανίας που -όπως λέει- δε φαίνεται να ξέρει καλά τι επιθυμεί.

«Λάθος» και «πολύ κακή ιδέα» χαρακτήρισε οποιαδήποτε πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, στα ύψη βρίσκεται και την Τετάρτη η τιμή των spreads των δεκαετών ομολόγων. Υπερέβη ακόμη και τις 1.300 μονάδες βάσης.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...