Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Παπανδρέου στο Υπουργικό: «Επιμονή για έξοδο από την κρίση»


thumb

«Σήμερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι αίσθημα ευθύνης, πολιτική και κοινωνική συστράτευση, εθνική ενότητα, υπομονή και επιμονή στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, παραγωγική αναδιάρθρωση, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τη «σεναριολογία» περί αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού και εκλογών, ενώ ζητώντας από τους υπουργούς προσήλωση στο έργο που το κυβερνών κόμμα έχει αναλάβει, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και "μιντιακή" συζήτηση να κυριαρχούσε και να σταματούσε τη δικιά μας υπεύθυνη και κρίσιμη εθνικά δουλειά».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έβαλε στο στόχαστρό του τόσο την αντιπολίτευση όσο και Μέσα Ενημέρωσης: «Στην πλειοψηφία τους οι δημοσιολογούντες είτε είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε Μέσα Ενημέρωσης είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές και ανησυχούντες επιστήμονες, επιλέγουν το ρόλο της δήθεν Κασσάνδρας». Μάλιστα, επιτέθηκε για άλλη μία φορά στη ΝΔ, σημειώνοντας πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της μία χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
Τέλος, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε για άλλη μία φορά πως «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος», σημειώνοντας μάλιστα πως είμαστε σε κατάσταση «μόνιμου συναγερμού».
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, σύμφωνα πάντα την κυβερνητική ανακοίνωση είναι τα ακόλουθα:
1.Προεπιλογή Δικαστικών Λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: Προέδρου του Αρείου Πάγου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων – (Χ. Καστανίδης)
2.Σχέδιο νόμου: Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων – (Μ. Χρυσοχοΐδης)
3.Σχέδιο νόμου: Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας) – Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και άλλες διατάξεις - Μ. Χρυσοχοΐδης
4.Σχέδιο νόμου: Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας (εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ) – ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Ευ. Βενιζέλος
5.Σχέδιο νόμου: Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δίκης – (Χ. Καστανίδης)
6.Σχέδιο νόμου: Περί Σημάτων Προϊόντων και Υπηρεσιών - Μ. Χρυσοχοΐδης
7.Σχέδιο νόμου: Θαλάσσιος και αλιευτικός τουρισμός και λοιπές διατάξεις – Γ. Διαμαντίδης
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...