Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το πρόγραμμα δεν προχωρά αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Στο στόχαστρο της τρόικας το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και οι ιδιωτικοποιήσεις

Κλιμάκιο του ΔΝΤ και της Ε.Ε αναμένεται να επισκεφτεί από κοινού την Ελλάδα στις αρχές Μαΐου, για να εξετάσει τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της χώρας και του τραπεζικού τομέα, ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η τέταρτη επίσκεψη των στελεχών της τρόικας είναι μέρος των προκαθορισμένων ελέγχων εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης των 110 δισ. ευρώ. που υπογράφθηκε από την χώρα μας και το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο.

«Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στην αξιολόγηση των μέτρων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους στόχους του προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, David Ηawley, σε καθιερωμένη ενημέρωση τύπου.

Ο Ηawley πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει την μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίησεις κρατικής περιουσίας και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια των τραπεζών για απεξάρτηση από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

Σε ερώτηση για το αν η αποστολή σκοπεύει να συντάξει μελέτη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατά την διάρκεια της επίσκεψης της, ο David Ηawley δήλωσε ότι «σε κάθε έλεγχο προγράμματος διάσωσης, το ΔΝΤ κάνει μια εκτίμηση της βιωσιμότητας του χρέους και το πρόγραμμα χρηματοδότησης δεν μπορεί να προχωρήσει εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, εξαπολύει ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον για μία «ατιμία εις βάρος του δ...