Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Οι προσλήψεις στο δημόσιο πρέπει να είναι 0 προς 5»

Σε αυτή τη συγκυρία δεν χωρούν διαφοροποιήσεις τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος

O πολιτικός λόγος που θα συνοδεύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να είναι έντονος, αποφασιστικός και ομόφωνος υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Επισημαίνει πως τα δυο προγράμματα αποτελούν σημείο επανεκκίνησης και σημειώνει ότι «μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν αρκούν όσα έχουν διατυπωθεί έως τώρα» και προσθέτει: «δεν κάνουμε πολιτική κλειστών βεβαιοτήτων.

Η χώρα έχει τόσα πολλά προβλήματα που θα ήταν ψέμα, ανακρίβεια ή μόνο φλυαρίες, μπρος στο φόβο του πολιτικού κόστους να πούμε ότι αυτά ήταν τα θέματα και κλείσαμε». Αναγνωρίζει ότι η χώρα έχασε τρεις μήνες με τις φήμες περί ανασχηματισμού και εκλογών και επιμένει ότι «οι εκλογές δεν είναι λύση».

Ξεκαθαρίζει ότι σε αυτή τη συγκυρία δεν χωρούν διαφοροποιήσεις λέγοντας «αυτός που έχει την ευθύνη των εξελίξεων πρέπει να είναι ομόφωνος, ορκισμένος θα έλεγα … Γιατί όταν δεν συντάσσεσαι ομόφωνα, όταν έχεις αναστολές , τότε δεν πρέπει να μένεις στην κυβέρνηση».

Αποκαλύπτει πως σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο πρότεινε να εφαρμοστεί ο κανόνας 0 προς 5 σε αντίθεση με το 1 προς 5 εξαιρουμένων των προσλήψεων στην Αστυνομία , την Παιδεία και την Υγεία.

Τονίζει ότι δεν βοηθάει η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους αν και δηλώνει ότι «τον Κώστα Σημίτη θα τον εκτιμώ ισοβίως. Είμαι ένας άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική λόγω του Κώστα Σημίτη, τον διαβάζω, τον παρακολουθώ. Είμαι, ωστόσο, υπουργός της κυβέρνησης και λέω αυτό που πιστεύω».

Υποστηρίζει ότι λόγω των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία που προωθεί, «περίεργες συμμαχίες μεθοδεύουν την ανατροπή του». Δηλώνει ότι θα ζητηθεί «παρέμβαση εισαγγελέα για παρανομίες προμηθευτών και συνταγογράφων» και σημειώνει: «με κατηγορούν για ιδιωτικοποίηση της Υγείας τη στιγμή που προσπαθώ να κρατήσω όρθια 139 δημόσια νοσοκομεία».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...