Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πρόσκληση - πρόκληση Ντόρας προς Σαμαρά


Πρόσκληση - πρόκληση Ντόρας προς Σαμαρά

Ως κακόγουστο αστείο, εκλαμβάνεται από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. η κίνηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να αποστείλει επιστολή στον κ. Αντ. Σαμαρά με την οποία τον καλεί στο συνέδριο του κόμματός της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για εθνική συνεννόηση, έστειλε επιστολή –πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Ν.Δ. για να παραστούν και να μιλήσουν στην έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 27 Μαϊου.

«Με δεδομένο ότι έχουμε θέσει ως κεντρικό στόχο της πολιτικής μας να συνεισφέρουμε στην εθνική συνεννόηση και ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές, επιθυμούμε να έχουμε έναν ανοικτό διάλογο με όλα τα ελληνικά κόμματα για να βρει η χώρα γρήγορη διέξοδο από την κρίση» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της, προς τους πολιτικούς αρχηγούς η κυρία Μπακογιάννη.

Ένα χρόνο μετά τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ., λόγω της ψήφισης του μνημονίου, όπως είναι κατανοητό, έλεγε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ο Σαμαράς έχει λόγο να παραστεί, όταν μάλιστα η Μπακογιάννη προχώρησε και στην ίδρυση κόμματος που υβρίζει τη Ν.Δ.».
Υπό αυτή την παραδοχή, ο κ. Σαμαράς δεν υπάρχει περίπτωση να παραστεί στο συνέδριο και το πιο λογικό είναι να εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. ο γραμματέας της κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, αν και αυτό ακόμα είναι προς συζήτηση και δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

Η κυρία Μπακογιάννη, είναι αποφασισμένη το επόμενο διάστημα να επαναφέρει με διαφορετικούς τρόπους την πρόταση της για εθνική συνεννόηση. «Βασικό στοιχείο αυτής είναι η ανάγκη κυβέρνηση και κόμματα να συζητήσουν ουσιαστικά , να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν οι αναγκαίες πολιτικές για τον περιορισμό του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές από 180 βουλευτές» αναφέρει στενός της συνεργάτης.

Σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν την κριτική που ασκείται από τη Ν.Δ., στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζουν, ότι η επιστολή-πρόσκληση, εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων που κάνει η κυρία Μπακογιάννη για εθνική συνεννόηση.

«Δεν καταλαβαίνουμε την άρνηση και την ενόχληση» έλεγε ένας εξ αυτών και σημείωνε ότι η ηγεσία της Ν.Δ. φοβάται το ενδεχόμενο των 180 βουλευτών, διότι με μια τέτοια εξέλιξη θα αναγκαστούν οι πολιτικές δυνάμεις να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται λες και στη χώρα δεν υπάρχει κρίση.

Εξάλλου, κυρίαρχο είναι το επιχείρημα στη Δημοκρατική Συμμαχία, ότι η Ν.Δ. επενδύει στην άρνηση και το λαϊκισμό, ξορκίζοντας με κάθε ευκαιρία την πιθανότητα να βρεθεί απέναντι στο ερώτημα μεταρρυθμίσεις ή χρεωκοπία και να απαντήσει ξανά χρεωκοπία. Όπως επισημαίνουν στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι τέτοιο το άγχος της ΝΔ να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση που σπεύδει να ανακαλύψει αβάσιμες «τεχνικές» δικαιολογίες έτσι ώστε ούτε το «σύμφωνο για το ευρώ» που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μην έρθει προς συζήτηση και κύρωση από την Ελληνική Βουλή.


Στην Κρήτη ο Σαμαράς

Στην Κρήτη ετοιμάζεται να περιοδεύσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στα μέσα Μαϊου και σε κάθε περίπτωση, μετά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματος, το Ζάππειο ΙΙ, που θα γίνει πιθανότατα στις 9 του επόμενου μήνα.

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κρήτη, όπου διατηρεί ισχυρή δύναμη η κυρία Μπακογιάννη (ήδη βρίσκεται για το Πάσχα στο νησί, ενώ το τελευταίο προσυνέδριο του κόμματός της θα γίνει εκεί το διήμερο 7-8 Μαϊου), έχει για τη Ν.Δ. ιδιαίτερα συμβολική σημασία.

Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας στην οποία - για ευνόητους λόγους - θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, πυκνώνουν στο νησί οι επισκέψεις στελεχών του κόμματος από όλους τους τομείς ευθύνης, όπως ήταν πρόσφατα του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη και του τομεάρχη Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλου.

Στα πλαίσια δημιουργίας καλύτερου κλίματος, η Ν.Δ. κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για την Κρήτη, η οποία θα συζητηθεί αμέσως μετά το Πάσχα και πριν την επίσκεψη του κ. Σαμαρά. Η επερώτηση με θέμα απαξίωση της Κρήτης από τη σημερινή κυβέρνηση, υπογράφεται από όλους τους Κρητικούς βουλευτές, όπως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου), τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη (Β΄ Αθηνών) και τους τομεάρχες, κκ. Κυρ. Μητσοτάκη (Β΄ Αθηνών), Κ. Χατζηδάκη (Β΄ Αθηνών), Ι. Πλακιωτάκη (Λασίθι) και την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη (Ρέθυμνο που θα πολιτευθεί την επόμενη φορά στην Α΄ Αθήνας).
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...