Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σε θολό τοπίο η πορεία της κυβέρνησης

Με τη φράση «δεν πάει άλλο, κάτι δραστικό πρέπει να γίνει» περιέγραφε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το κλίμα αγανάκτησης και ανησυχίας, που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ως αποτέλεσμα της προβληματικής και ανεξέλεγκτης κατάστασης, που διαμορφώνεται με την πορεία της κυβέρνησης. Κυβερνητικός παράγοντας παραδεχόταν ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη προσπάθεια, ούτε συντονισμός για τα μείζονα θέματα στην κυβέρνηση και εξέφραζε το φόβο ότι ζούμε πια το φαινόμενο του ξηλώματος του πουλόβερ».

Αφορμή για τις εκτιμήσεις αυτές αποτέλεσαν οι τελευταίες διαφοροποιήσεις ακόμη και υπουργών στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, οι παλινωδίες και αστοχίες του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου γύρω από τη διαχείριση του χρέους, καθώς και η συνέχιση της συζήτησης, με δηλώσεις πολλών βουλευτών, γύρω από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί ακόμη κι από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να σταματήσει αυτή η φιλολογία.

Υπό τη σκιά όλων αυτών, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν αναγκαία και εκτιμούν ως πολύ πιθανό να υπάρξει παρέμβαση του κ. Παπανδρέου αμέσως μετά το Πάσχα προς όλες τις κατευθύνσεις. «Δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνουν οι παρεμβάσεις, όμως είναι επιβεβλημένο να κάνει κάτι δραστικό για να σταματήσει αυτή η κατάσταση φθοράς» τονίζουν βουλευτές και υπουργοί.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...