Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στην αποπληρωμή του χρέους τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις


thumb
Tο υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που αφορούσε στα έσοδα που θα προκύψουν από την αποκρατικοποίηση και την αξιοποίηση των δημόσιων επιχειρήεων, προτείνοντας να διατεθούν «αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους».
Επιπλέον, βάσει της τροπολογίας προβλέπεται η συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος και Μεταφορών στην Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων, ενώ θα οριστεί και ειδική διαδικασία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων, μέσω τριμελούς επιτροπής ανάθεσης έργου, μιας τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης και εκτέλεσης της σύμβασης και μιας πενταμελούς επιτροπής ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης.
Παράλληλα, κατατέθηκε ακόμα τροπολογία που προτείνει την παράταση της κάλυψης των δαπανών λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ από τον τακτικό προϋπολογισμό, αλλά και τον επαναπροσδιορίσμο του καθεστώτος αναπλήρωσης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων. Επίσης, παρέχεται το δικαίωμα, κατά την απορρόφηση εταιρείας του χρηματοπιστωτικού τομέα από πιστωτικό ίδρυμα που εφαρμόζει εγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και κατέχει το 100% των μετοχών της πρώτης, να μεταφέρεται υπό προϋποθέσεις η ζημία στον ισολογισμό του πιστωτικού ιδρύματος, συμψηφιζόμενη με τα προκύπτοντα κέρδη του, των επόμενων τριών χρόνων.
Το ΥΠΟΙΚ κατέθεσε επίσης άλλη μία τροπολογία η οποία αναφέρεται στην εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ και συγκεκριμένα προτείνεται η κατά το 90% εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους προμηθευτές υγείας, «ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή χορήγηση παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...