Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Διάλυση της Βουλής στην Κύπρο και εκλογές στις 22 Μαΐου


thumb

Στην τελική ευθεία έχουν μπεί πλέον οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου, μετά την διάλυση της Βουλής το πρωί της Πέμπτης.
Η νέα Βουλή θα συνέλθει στις 22 Ιουνίου.
Το κυπριακό κοινοβούλιο είχε παρατείνει τη συνεδρία του κατά μία εβδομάδα και συνεδρίασε για πρώτη φορά κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να εγκρίνει νόμο, με τον οποίο καταργούνται οι πολλαπλές συντάξεις τις οποίες έπαιρναν μέχρι τώρα αξιωματούχοι του κράτους, όπως πρώην υπουργοί, βουλευτές και ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που έτυχε να είχαν υπηρετήσει σε πολλές θέσεις.
Στην τελευταία συνεδρία της η Βουλή ενέκρινε επίσης ψήφισμα στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου.
Κλείνοντας τις εργασίες της τελευταίας συνόδου της Βουλής και προκηρύσσοντας της διάλυση της, ο πρόεδρος της Μάριος Καρογιάν ανέφερε ότι οι εκλογές της 22ας Μαΐου διεξάγονται σε μια περίοδο που η Κύπρος αντιμετωπίζει κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο μύθος ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό (καπιταλιστικό) κόσμο

Από την παγκόσμια φτώχεια μέχρι την ανισότητα μεταξύ των κρατών, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως ζούμε στην καλύτερη περίοδο στην ιστορία. ...