Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για το μεταναστευτικό


thumb

Την απόφαση να συνεργαστούν για το ζήτημα των μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ασκηθεί αυξημένη πίεση προς την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες προέλευσης, πήραν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσής και Εσωτερικών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Ύστερα από την συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Χρήστος Παπουτσής, μαζί με τον Σβ.Σβετάνοφ της Βουλγαρίας και τον Τράιν Ίγκας της Ρουμανίας, προχώρησαν σε αποστολή κοινού κειμένου στον ομόλογό τους υπουργό της Τουρκίας και τον καλούν σε συνεργασία και κοινή συνάντηση στο τριεθνές σημείο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πάρθηκε ακόμα η απόφαση να ζητηθεί η συμμετοχή και του FRONTEX στον επαναπατρισμό μεταναστών, καθώς και μια σειρά μέτρων και κοινών δράσεων τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των τριών χωρών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση, το άσυλο και την εγκληματικότητα.
Επιπλέον, οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν στην προώθηση και ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας ενώ ο Έλληνας υπουργός από την μεριά του εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για να εισέλθουν στη συνθήκη Σένγκεν.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεοδωρικάκος: Οι τρεις παρεμβάσεις υπέρ των ιδιοκτητών ακινήτων

Τρία μέτρα που ενισχύουν την κτηματαγορά ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, στο οποίο ...