Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου : Απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος


Γ. Παπακωνσταντίνου : Απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο εξέφρασε τη Μ.Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2012.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός εκτίμησε πως η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξαρτάται απόλυτα από την πρόοδο του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει το 2012, οπότε η χώρα θα πρέπει να βρει από τις αγορές 27 δισ. ευρώ για την κάλυψη τοκοχρεολυσίων, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές του 2012 ή διαφορετικά θα υπάρξει χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για το εάν τα 27 δισ. ευρώ θα καλυφθούν πλήρως από την ευρωπαϊκή βοήθεια ο υπουργός απάντησε πως «δεν είναι σε κανενός την πρόθεση να βρεθεί σε αδιέξοδο η Ελλάδα».

Ο υπουργός προανήγγειλε την έκδοση ομόλογων διασποράς μετά τον Ιούνιο.

Για την αναδιάρθρωση χρέους ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μπει στη συζήτηση για αναδιάρθρωση χρέους, επαναλαμβάνοντας πως κάτι τέτοιο ενέχει τεράστιους κινδύνους για τις τράπεζες, την ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. «Εμμένουμε στην υλοποίηση του προγράμματος» τόνισε.

Αναφορικά με την έλευση της τρόικας δήλωσε πως το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο θα έλθει στις αρχές Μαΐου στην χώρα και μετά από δέκα ημέρες θα ακολουθήσουν οι επικεφαλής.
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...