Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αποκρατικοποιήσεις για τη μείωση του χρέους

Φ. Σαχινίδης: «Έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό»

Tα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας θα διατεθούν για τη μείωση του χρέους, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει, από την πρώτη στιγμή, ότι η χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, για να βοηθήσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε για να βάλουμε σε έλεγχο και τα δημόσια οικονομικά, αλλά να βοηθήσουμε και το χρέος να μειωθεί ταχύτερα από ό,τι θα μπορούσε να μειωθεί, αν δουλεύαμε μόνο στο μέτωπο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της ανάπτυξης... Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Έλληνες πολίτες είναι μία ευθύνη να προχωρήσουμε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, να προχωρήσουμε κατά έναν τρόπο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και αξιοποιούμε όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η χώρα και τα οποία μέχρι τώρα παρέμεναν αναξιοποίητα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αγοράσει η χώρα με τα έσοδα αυτά ομόλογα που αποτιμώνται χαμηλότερα στις αγορές, ο υφυπουργός σημείωσε:

«Είναι δική μας ευθύνη και βέβαια δεν πρόκειται να βγω δημόσια και να πω πάνω στο ζήτημα αυτό για το ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα όποια έσοδα, δηλαδή πώς θα μπορέσουμε εμείς να εξασφαλίσουμε ότι θα μειωθεί το χρέος».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...