Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει επιλογή αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα

Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αναφορικά με την Πορτογαλία, εκτίμησε πως η συμφωνία για την παροχή βοήθειας θα επιτευχθεί έως τα μέσα Μαΐου.

Εξάλλου, σε άρθρο τους οι Financial Times αναφέρουν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. Εκτιμούν ότι το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει το 170% του ΑΕΠ ενώ επισημαίνουν ότι μοναδική λύση πέραν της αναδιάρθρωσης θα ήταν μία τεράστια αλλά πολιτικά απαράδεκτη μεταβίβαση χρημάτων από την ευρωζώνη στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε την Πέμπτη και η νέα υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

Μικρή βελτίωση καταγράφηκε την Πέμπτη στην ελληνική αγορά ομολόγων, παρά την εντεινόμενη φημολογία στο διεθνή τύπο περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχωρεί σήμερα κατά 16 μονάδες βάσης παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 1270 μονάδες.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...