Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Οι αντικαθεστωτικοί απορρίπτουν την πρόταση του Καντάφι

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι απέρριψαν σήμερα Σάββατο την προσφορά του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι για εκεχειρία και διαπραγματεύσεις, εφόσον το ΝΑΤΟ σταματήσει τις επιθέσεις του, λέγοντας ότι ο καιρός του συμβιβασμού έχει παρέλθει.

«Το καθεστώς του Καντάφι έχει απωλέσει όλη την αξιοπιστία του», αναφέρει ο Άμπντελ Χαφίζ Γόγκα, ο εκπρόσωπος του μεταβατικού εθνικού συμβουλίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Καντάφι έχει κατ' επανάληψη προσφερθεί να κηρύξει εκεχειρία αλλά κατόπιν συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο καιρός του συμβιβασμού έχει παρέλθει. Ο λαός της Λιβύης δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί ούτε να δεχτεί μια Λιβύη όπου ο καθεστώς του Καντάφι θα παίζει κάποιο ρόλο», προστίθεται στο κείμενο.

Σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση το πρωί ο Καντάφι πρότεινε να γίνει εκεχειρία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία, όπως ζητούν οι εξεγερμένοι και η Δύση.

Ο εκπρόσωπος του στρατού των εξεγερμένων, συνταγματάρχη Άχμεντ Μπάνι, υποστήριξε επίσης ότι ο Καντάφι «παίζει βρόμικα παιχνίδια». «Δεν μιλάει έντιμα. Δεν τον πιστεύουμε και δεν τον εμπιστευόμαστε», τόνισε ο Μπάνι.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Π. Πέρκα: Η βία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα της αριστεράς

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 10.7.2020 στην εκπομπή ...