Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Εντόπισαν την «Κασσάνδρα»

Εντόπισαν την «Κασσάνδρα» της αναδιάρθρωσης
Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας μεγάλου διεθνούς τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι το εν λόγω e-mail εστάλη από αναλυτή της Citigroup. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του διαδικτύου.
Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της Europol τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.
Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.
Φήμες που καταντούν γελοίες
«Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια της έρευνας.
Citigroup: Συνεργαζόμαστε με τις αρχές
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Citigroup. Η επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό και τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από την Citi ή τους υπαλλήλους της», αναφέρει η Citi σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail.
ΕΘΝΟΣ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ' ό,τι αναμενόταν

Η οικονομία της ΕΕ θα βιώσει φέτος βαθιά ύφεση ιστορικών διαστάσεων, τα σημάδια της ύφεσης φαινόντουσαν στις ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019...