Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επιμήκυνση δανείων βλέπουν αναλυτές του Reuters

Μικρές οι πιθανότητες για «κούρεμα ομολόγων»

Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, υποστηρίζει η πλειονότητα των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στην δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε αυτήν την βδομάδα, οι 46 από τους 55 οικονομολόγους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Όσον αφορά το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση, 24 οικονομολόγοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μετά από ένα χρόνο, 7 μετά από έξι μήνες με ένα χρόνο, 10 μετά από τρεις με έξι μήνες και 4 σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Όσον αφορά τη μέθοδο με την οποία θα γίνει η αναδιάρθρωση, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα είναι να ζητήσει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.

Το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, είναι να ζητήσει μια μείωση των επιτοκίων.

Το «κούρεμα» του χρέους είναι σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση το λιγότερο πιθανό σενάριο.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...