Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Σήμερα, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας είναι αναγκαία όσο ποτέ»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα

Μήνυμα για τα 44 χρόνια από το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς όλους τους Έλληνες:

«Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, μετά την κατάλυση της Δημοκρατίας και την έναρξη μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Σήμερα που η Δημοκρατία δέχεται πλήγματα και υπονομεύεται από κάθε είδους συμφέροντα και από δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, οι θεσμοί αμφισβητούνται, επιχειρείται η πολιτική να υποκατασταθεί από τις εντυπώσεις,

Η αδυναμία έκφρασης ουσιαστικού πολιτικού λόγου επιχειρείται να καλυφθεί πίσω από πράξεις δήθεν αντίστασης, που καλλιεργούν τη βία, η άρνηση βασικών υποχρεώσεων, ενισχύει την ανομία και όσους καιροφυλακτούν να πλήξουν την ευνομία και το δημόσιο συμφέρον, όσους βρίσκουν καταφύγιο στο δίκαιο του ισχυρού και καταπατούν την ισχύ του δικαίου.

Η ανεξαρτησία της Ενημέρωσης απειλείται από τις ορέξεις συμφερόντων.

Σήμερα που οι εθνικές κυβερνήσεις φαντάζουν αδύναμες μπροστά στην ισχύ του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, οι αγορές είναι παγκόσμιες αλλά οι Δημοκρατίες εθνικές,

Οι οίκοι «αξιολόγησης» και όχι οι λαοί και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, θέλουν να ορίζουν τις τύχες μας και να καθορίζουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Σήμερα, η περιφρούρηση και η εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες.

Σήμερα, αυτό είναι το πρώτιστο χρέος για όλους τους δημοκράτες πολίτες, για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο για τις δυνάμεις του σοσιαλισμού και της αριστεράς.

Σήμερα, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα τη μάχη για την Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες μιας κρίσης που πλήττει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα οποία συνεισφέρουν με τις θυσίες τους για το ξεπέρασμά της.

Αυτή η προσπάθεια είναι και δύσκολη και επίπονη, αλλά προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο.

Με πίστη σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχή έκβασή της».
newsdeast.gr

2 σχόλια:

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...