Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Φ. Κουβέλης: Η αναδιάρθρωση του χρέους µπορεί να αποτελέσει λύση

Η αναδιάρθρωση του χρέους µπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβληµα της ελληνικής οικονοµίας, επισηµαίνει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος της Δηµοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης λίγες ώρες µετά την έναρξη του 1ου Συνεδρίου του κόµµατος.
«Το ύψος του χρέους, οι όροι του δανεισµού και η κατάσταση της ελληνικής οικονοµίας οδηγούν στην εκτίµηση ότι η αναδιάρθρωση του χρέους µπορεί να αποτελέσει λύση. Η επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής και η µείωση του επιτοκίου, παρά το ότι αναµένονταν να είναι µεγαλύτερης διάρκειας και µεγαλύτερου εύρους αντιστοίχως, αποτελεί θετική εξέλιξη. Αρνητική όµως εξέλιξη συνιστά η εξακολούθηση της απόρριψης έκδοσης του ευρωοµολόγου», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόµενο η κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, επαναλαµβάνει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκυβέρνηση µε το ΠΑΣΟΚ, ούτε για συµµετοχή της ΔΗΜΑΡ σε µια οικουµενική κυβέρνηση, ενώ επικρίνει τον ΣΥΝ διότι η αποσπασµατική πολλές φορές «υιοθέτηση» κοινωνικών αντιδράσεων µπορεί να τροφοδοτήσει τον κοινωνικό αυτοµατισµό.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου