Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πάγκαλος: Ζούμε σε καθεστώς ανομίας

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αφορά στην εφαρμογή των νόμων, εκτίμησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην τελετή απονομής του Βραβείου «Manager of the year». Υπογράμμισε ότι η μεγίστη ευθύνη όλων όσων έχουν κυβερνήσει είναι το γεγονός ότι υπάρχει και εγκαθίσταται μέσα από τη νομοθετική και κυβερνητική δραστηριότητα ένα καθεστώς συνενοχής και σημείωσε πως «ζούμε σε ένα καθεστώς ανομίας».
Άφησε αιχμές για τη λειτουργία της αστυνομίας και τους αργούς ρυθμούς τγης Δικαιοσύνης. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας "οι άλλοι είναι χειρότεροι" τις αιτιάσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκειμένου να μην εκπέσει από το αξίωμά του και σημείωσε πως δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα ανοχή στην παρανομία.
Τόνισε ότι η συναίνεση δεν είναι απαραίτητη, η εφαρμογή των νόμων αρκεί.
Σε μία επίδειξη αυτοκριτικής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει μέγιστο μερίδιο ευθύνης καθώς είναι 30 χρόνια στη Βουλή και 20 χρόνια σε κυβερνήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο ότι η συνευθύνη για την κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να μην αφορά στον πολίτη. "Αν δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει, τότε τι σόι πολίτης είναι;" διερωτήθηκε.
Για τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, είπε πως ναι μεν τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αλλά -όπως υποστήριξε- και τα μικρότερα κόμματα δεν απαίτησαν ποτέ από τα μεγαλύτερα να μην κάνουν διορισμούς, να μη δώσουν αυξήσεις σε όσους δεν τις δικαιούνται, κ.λπ. Αντιθέτως, είπε, ότι ζητούσαν τροποποιήσεις σε νομοσχέδια, ώστε εκπρόσωποί τους να μπορούν να κάνουν διορισμούς.
Όσον αφορά την πορεία της χώρας από εδώ και πέρα, ο Θοδ. Πάγκαλος δήλωσε ότι προϋποθέτει συγκρούσεις. "Όσοι είναι να φύγουν, να φύγουν από τη μέση -και αυτό ο λαός θα το αποφασίσει. Και όσοι μείνουν, στην κατεύθυνση που θα δώσει ο λαός, θα συνεχίσουν. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες", κατέληξε η ομιλία του.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...