Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Μέχρι τέλους» θα παραμείνει ο Καντάφι


thumb

«Μέχρι τέλους» θα παραμείνει στη Λιβύη ο Μουάμαρ Καντάφι για να την οδηγήσει στη νίκη κατά των εχθρών.
Έτσι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ και μιλώντας μετά την αυτομόληση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, ο οποίος μετέβη την Πέμπτη στη Βρετανία, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το μόνο που κατάφεραν οι δυτικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λιβύης ήταν να ενώσουν τον λαό κατά του εχθρού.
Παράλληλα, στην ερώτηση αν ο Καντάφι και οι γιοι του εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, ο Ιμπραήμ απάντησε: «Μείνετε ήσυχοι, είμαστε όλοι εδώ. θα παραμείνουμε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή είναι η χώρα μας. Είμαστε δυνατοί σε κάθε μέτωπο. Δεν στηριζόμαστε σε άτομα για να ηγηθούν του αγώνα. Αυτός είναι ένας αγώνας ενός ολόκληρου έθνους. Δεν εξαρτάται από άτομα ή αξιωματούχους.»
Επίσης, ο Ιμπραήμ διέψευσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων ανέτρεψαν την ισορροπία υπέρ των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών που αγωνίζονται κατά του στρατού του Καντάφι ή ότι αυτές ενθαρρύνουν τους απλούς ανθρώπους να επιδιώξουν την αλλαγή μετά τη διάρκειας τεσσάρων δεκαετιών κυριαρχία του Καντάφι.
Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τελικά πως ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα παραιτήθηκε από τη θέση του, αν και νωρίτερα το είχε διαψεύσει. «Ο Κούσα ζήτησε να μεταβεί στην Τυνησία για ιατρικούς λόγους. Του δόθηκε άδεια. Κατόπιν, μάθαμε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του (...) Η Λιβύη δεν εξαρτάται από άτομα» ανέφερε, αποκλείοντας την πιθανότητα να δώσει ο πρώην υπουργός πληροφορίες που θα έβλαπταν τη χώρα του.
Τέλος, σε κείμενο του Καντάφι το οποίο διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση, ο Λίβυος συνταγματάρχης υποστηρίζει ότι οι δυτικές δυνάμεις που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα του έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...