Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

«Να μην χρειαστούμε ξανά τρόικες»

thumb
«Δεν λαϊκίσαμε, δεν δραπετεύσαμε, δεν φοβηθήκαμε. Οι προηγούμενοι έφεραν την τρόικα, αλλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν το βάρος» είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε «ποτέ πια να μην ξαναχρειαστούν τρόικες, ποτέ πια δάνειες δυνάμεις, ήρθε η ώρα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις».
"Στα χρόνια της ΝΔ η χώρα αφέθηκε στην ανομία και τη σπατάλη, εμείς, υποστήριξε, την αλλάζουμε, όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα'' υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
«Γνωρίζετε τις ευθύνες του κ. Κ Καραμανλή. Πατριωτικό δεν είναι να ψάχνουμε πού θα ρίξουμε τις ευθύνες, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες» πρόσθεσε.
Σχετικά με τις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα είπε χαρακτηριστικά: «Ποιος Έλληνας μπορεί να είναι περήφανος, ποιος από τους 300 της βουλής όταν βλέπει να έρχονται κάθε τρίμηνο οι ελεγκτές της τρόικας. Δεν φταίει όμως η τρόικα. Για θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Για αυτή την εξάρτησή μας καμία τρόικα δεν φταίει. Δεν φταίει ότι τα χρέη μας έφτασαν στα ύψη. Ότι δεν υπήρχε διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων».
Παράλληλα, επισήμανε ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση ήταν στο προεκλογικο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ήταν αναγκαίες για τη χώρα και το συμμάζεμα του κράτους.
Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη σχετικά το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» και αν σκοπεύει να συναινέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου του έθνους-κράτους που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση, ο  Γ.Παπανδρέου ανέφερε «τι εκχωρήσαμε στην Ευρώπη όταν στάθηκε στο πλευρό μας, έστω και διστακτικά στην αρχή; Εκχωρούμε αρμοδιότητες σε συλλογικά όργανα με δημοκρατικές διαδικασίες» και επισήμανε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχη στις Βρυξέλλες για να μην καταργηθεί το δικαίωμα ψήφου ως κύρωση για τα υψηλά ελλείμματα, όπως ζητούσε το Βερολίνο.
"Πιστεύουμε στην ισχύ εν τη ενώσει", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Ποιος απειλεί την κυριαρχία μας όταν είμαστε εκτεθειμένοι στους άγριους ανέμους της παγκοσμιοποίησης; Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, μας δίνουν τη δυνατότητα να αντισταθούμε. Μόνοι μας νομίζετε μπορούμε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση... Θέλουμε ή όχι κοινά σύνορα και την προστασία τους, θέλουμε ή όχι κοινή οικονομική διακυβέρνηση;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει πρόταση και θα την υποβάλλει σχετικά με τα όσα ακούγονται ότι θα εισηγηθούν Γερμανία και Γαλλία.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...