Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το δρόμο της προόδου


thumb

Ο ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του εν όψει της 25ης Μαρτίου προς τους Έλληνες του εξωτερικού.
Παράλληλα τονίζει πως παρά το βαρύ κόστος, «παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει».
Την ίδια ώρα, εκφράζει την εκτίμησή του και τις ευχαριστίες του προς τους Έλληνες του εξωτερικού για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση της κρίσης.
«Οι Ελληνες του εξωτερικού εξακολουθούν να αποτελούν φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους» υπογραμμίζει ο Κ.Παπούλιας στο μήνυμά του.

to pontiki

2 σχόλια:

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...