Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή κριτική των διεθνών ΜΜΕ στην απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα

      
Σκληρή κριτική των διεθνών ΜΜΕ στην απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμαΠρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελεί η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, με αρκετά εξ αυτών -κυρίως γερμανικά και βρετανικά- να κατακρίνουν με σφοδρό τρόπο τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι απειλεί την αντιμετώπιση της κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Το δημοψήφισμα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ελληνα πρωθυπουργό, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο BBC, τονίζοντας ότι ο κ.Παπανδρέου θα ισχυριστεί ότι είναι εθνικό συμφέρον της Ελλάδας η στήριξη της δανειακής συμφωνίας. Χωρίς αυτήν, θα πει, ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την χρεοκοπία και την καταστροφή. Θα στηρίξει την εκστρατεία του σε μία έκκληση για πατριωτισμό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, όσες φορές επισκέφθηκε την Ελλάδα διαπίστωσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν το χάος της χρεοκοπίας παρά την μακρόχρονη λιτότητα.

Για υψηλού ρίσκου στοίχημα κάνει λόγο και η Wall Street Journal, η οποία στην αναφορά της αναφέρει ότι «η ελληνική ψήφος απειλεί το πακέτο διάσωσης», καθώς επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να υπονομεύσει την διεθνή προσπάθεια για την διατήρηση του ευρώ.
H Eλλάδα καλεί σε δημοψήφισμα γοα το πακέτο διάσωσης της Ε.Ε. είναι ο τίτλος των Financial Times, oι οποίοι επισημαίνουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αναζητά τη στήριξη των πολιτών, ενώ η δυσαρέσκεια μεγαλώνει.
«Η Ελλάδα τζογάρει με δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία» είναι ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος του Associated Press, στο οποίο πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η έκβαση παραμένει άγνωστη σε «αυτή τη νέα τροπή που παίρνει η ελληνική τραγωδία».
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου