Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Βαρθολομαίος: «Η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα θα παρέλθει σύντομα»

 

Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας του γένους στην δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα επισήμανε, από τα Χανιά όπου βρίσκεται, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Ευχόμεθα η δύσκολη αυτή περίοδος να παρέλθει συντόμως και είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο όντως θα συμβεί, διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως, ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γένος μας», είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του κλήρου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ παρόντες ήταν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης, τοπικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πλήθος κόσμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε αρχές, κλήρο και πολίτες για την υποδοχή, εκφράζοντας την χαρά του που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται το νησί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας.

«Γνωρίζετε ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας σας ιδιαιτέρως δε, κατά την δύσκολον αυτήν περίοδον την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία και η χώρα. Ευχόμεθα η περίοδος αυτή να παρέλθει συντόμως και είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο όντως θα συμβεί, διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως, ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γένος μας», είπε.

Αμέσως μετά βρέθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου τελείται επίσημος δοξολογία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ετών από
την ίδρυση της.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...