Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σαμαράς στη Handelsblatt: Το ΔΝΤ κάνει λάθος -Δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο

Σαμαράς στη Handelsblatt: Το ΔΝΤ κάνει λάθος -Δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο«Η Αθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».
«Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση. Και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόοδο. Αυτό εξακολουθεί να σημαίνει δουλειά για τη χώρα του», αναφέρει στον πρόλογό της η εφημερίδα και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την λήξη των πληρωμών βοήθειας της ΕΕ αυτό το έτος, τρίτο
πακέτο βοήθειας. Δεν βλέπει για τα επόμενα δύο χρόνια κάποιο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο θα καθιστούσε αναγκαία περαιτέρω δάνεια βοήθειας».
«Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς και, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση.
Το ΔΝΤ κάνει λάθος για το χρηματοδοτικό κενό
Ο Αντ. Σαμαράς αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για χρηματοδοτικό κενό 12,5 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα χρόνια. «Δεν βλέπω ένα τέτοιο κενό, γιατί το έχουμε ήδη καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα καλύψουμε το υπόλοιπο, χωρίς να λάβουμε νέα δάνεια».
Και πρόσθεσε ότι η τρόικα αναγκάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της, γιατί η Αθήνα ξεπέρασε τους στόχους.
Υπάρχει πρόοδος και για την απομείωση του χρέους
Και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους, επισημαίνει ο συντάκτης, ο Ελληνας πρωθυπουργός βλέπει πρόοδο. Η Ελλάδα θα μειώσει το ποσοστό χρέους από το σημερινό 175% του ΑΕΠ, κάτω από το 110% ως το 2022, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, συνεχίζει το δημοσίευμα- «υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους», διευκρινίζει ο πρωθυπουργός.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα συνεχίσει την επιτυχή της δημοσιονομική πολιτική, προσθέτει η εφημερίδα αναφερόμενη στον πρωθυπουργό. Αντιστοίχως, επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, πρέπει οι δανειστές να κάνουν πράξη την δέσμευσή τους να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους. «Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί χαμηλότερα επιτόκια, μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και επιπλέον περιόδους χάριτος», εξηγεί ο πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα συζήτηση για πιθανή χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη πάνε μαζί. Δεν το βλέπω αυτό ως δίλημμα».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της διατήρησης των βασικών δομών του Συμφώνου Σταθερότητας, καταλήγει το απόσπασμα της συνέντευξης.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...