Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Βούλτεψη: Η Ελλάδα θα στηρίξει την Ιταλία για την προεδρία της ΕΕ


Picture 0 for Βούλτεψη:  Η Ελλάδα θα στηρίξει την Ιταλία για την προεδρία της ΕΕ
Την άμεση στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια της περιόδου που η χώρα του θα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο πρακτορείο adnKronos.
Στις δηλώσεις της η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα με χαρά παραδίδει την Προεδρία της ΕΕ στη φίλη, σύμμαχο και εταίρο Ιταλία. Ο ελληνικός και ο ιταλικός λαός συνδέονται με δεσμούς, που οι ρίζες τους φθάνουν στα βάθη της Ιστορίας, και συνεργάζονται πορευόμενοι μαζί στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η ιταλική κυβέρνηση θα έχουν τη βοήθεια και συμπαράσταση της χώρας μας σε όλες τις πρωτοβουλίες υπέρ της ευημερίας των λαών της Ευρώπης».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρακτορείο adnKronos τονίζει στο δημοσίευμά του ότι «η διαδοχή των εκ περιτροπής Προεδριών των δυο χωρών αυτών της Μεσογείου, οι οποίες συνδέονται από στενότατες σχέσεις φιλίας, αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση πολιτικών κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίες επικεντρώνονται στη στήριξη της ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου και στο θέμα της μετανάστευσης. Μια συνεργασία η οποία υπογραμμίζεται και από τις πολυάριθμες επαφές των κυβερνήσεων της Αθήνας και της Ρώμης, κατά τους τελευταίους μήνες».
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...