Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ με γκολ-πέναλτι του Σαμαρά στο 93`!

hellas

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η Ελλάδα πήρε σπουδαία πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ με γκολ- πέναλτι του Σαμαρά στο 93ο λεπτό, επικρατώντας με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού!
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική, καθώς πραγματοποίησε νωρίς δύο αναγκαστικές αλλαγές, με Κονέ και Καρνέζη να αποχωρούν λόγω τραυματισμού. Ο Σάμαρης που μπήκε στη θέση του Κονέ, όμως, αποδείχθηκε… χρυσή αλλαγή, καθώς στο 42` έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο και η Ακτή πίεζε. Η Εθνική μας έχασε σημαντικές ευκαιρίες, είχε 2 δοκάρια και τελικά το… πλήρωσε, όταν στο 74` ο Μπονί ισοφάρισε σε 1-1.

Τα πράγματα ήταν πλέον δύσκολα, αλλά η Εθνική δεν το έβαλε κάτω. Πίεσε και τελικά οι κόποι της ανταμείφθηκαν στο 93ο λεπτό, όταν ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα! Αυτό το χρυσό γκολ έστειλε την Εθνική μας στους 16 του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην Ιστορία.
Στους 16 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα.
Το φιλμ του αγώνα
Ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πλην του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη για το κρίσιμο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού.
Τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης επέλεξε ο Σάντος, ενώ στα πλάγια θα αγωνιστούν Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος. Στη θέση του Κατσουράνη ο Καραγκούνης
Αναλυτικά η 11άδα της Ελλάδας: Καρνέζης, Τόρο, Μανωλάς, Σωκράτης, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κονέ, Σαλπιγγίδης, Χριστοδ/πουλος, Σαμαράς.
Σημειώνουμε πως για να προκριθεί η Ελλάδα στην επόμενη φάση χρειάζεται νίκη επί της Ακτής και παράλληλα να μη νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία, στο άλλο ματς του ομίλου.
* Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Αποχωρεί τραυματίας ο Κονέ. Στη θέση του ο Σαμαρης στο 12`.
* Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κολομβία προηγείται 1-0 της Ιαπωνίας. Θετικό για την Εθνική.
* Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή! Στο 24` έξω ο Καρνέζης, μέσα ο Γλύκος
* Δοκάρι για την Ελλάδα στο 33` με τον Χολέμπας
* Νέα καλή ευκαιρία για την Ελλάδα, με απευθείας φάουλ του Καραγκούνη στο 34`
* Μπροστά η Ελλάδα με τον Σάμαρη στο 42`
* Η Ιαπωνία στο 46` ισοφάρισε την Κολομβία σε 1-1. Και με αυτό το αποτέλεσμα προκρίνεται η Εθνική μας.
* Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
* Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα με τον Χριστοδουλόπουλο στο 53`.
* Ισοφαρίζει η Ακτή με τον Μπονί στο 73`
* Τρίτη αλλαγή για την Ελλάδα, ο Γκέκας στη θέση του Καραγκούνη
* Τρίτο δοκάρι σε σέντρα σουτ του Τοροσίδη στο 80`
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...