Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Συγκρούσεις με φόντο τις Ανεξάρτητες Αρχές


Σφοδρά πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αδυναμία εκλογής νέων διοικήσεων στις Ανεξάρτητες αρχές.
Συγκεκριμένα ο υπουργός καταθέτοντας στην Βουλή νέα τροπολογία για την εξάμηνη ανανέωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών -έκτη στην σειρά- κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη πνεύματος ελάχιστης συναίνεσης.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για την εκλογή νέου ΔΣ απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία 4/5.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι ενημερώθηκε επίσημα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση ο οποίος του ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετέχει σε συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τον διορισμό διοικήσεων στις Ανεξάρτητες Αρχές κατά την διάρκεια των θερινών τμημάτων.
Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε: «Δώστε μία λύση, πρέπει το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί, αλλιώς στην επόμενη αναθεώρηση θα υπάρξει πρόταση να φύγουμε από τα 4/5 και να πάμε σε απλή πλειοψηφία».
Άμεση ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος σχολίασε: «Ο υπουργός καταφεύγει σε παραλήρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί στην Διάσκεψη των Προέδρων» και πρόσθεσε ότι «εμείς είχαμε συμφωνήσει. Αλλού προέκυψε το πρόβλημα. Να λύσετε τα εσωτερικά σας στην κυβέρνηση. Το αλαλούμ στην κυβέρνηση δίνει και παίρνει. Οι τριβές που υπάρχουν στην κυβέρνηση και μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν τινάζουν στο αέρα τη συναίνεση» αναφερόμενος προφανώς στην μόνιμη άρνηση του Απόστολου Κακλαμάνη να συναινέσει στον διορισμό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Τραγάκης σημείωσε, απευθυνόμενος προς τον Λαφαζάνη: «Κρατάμε τη θετική σας δήλωση ότι και εντός του θέρους αν έλθει πρόταση θα την συζητήσετε».
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...