Γράφει ο Πάνος Σιδέρης
Την έντονη ανησυχία του για το μετεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αφήνοντας αιχμές για κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Μιλώντας στον κήπο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο έκθεσης, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία το μετεκλογικό τοπίο, επισημαίνοντας ότι «η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση εκδηλώνει οιωνεί επικίνδυνες θέσεις, οικονομικά και πολιτικά». Παράλληλα, την κατηγόρησε για «διάθεση ροκανίσματος των έστω ατελών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει» και για «διάθεση να μεταθέσει αυτά που πρέπει να γίνουν».
Ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και στον α λα καρτ
λαϊκισμό, που μπορούν να «παγώσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να αυξήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και να επιδεινώσουν τις ήδη αφόρητες βιοτικές συνθήκες της κοινωνίας» όπως και να δημιουργήσουν «νέες μαύρες τρύπες και νέα αδιέξοδα».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αν αυτό το κλίμα παγιωθεί και κυριαρχήσουν τα συμπτώματα πολιτικής παράλυσης οι εκλογές το φθινόπωρο μπορεί να έιναι αναπόφευκτες και ίσως να αποτελούν την υγιέστερη διέξοδο» αρκεί, όπως είπε, «να γίνουν με καθαρούς όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης» και όχι με λογικές πλειοδοσίας τύπου «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» και «λεφτά υπάρχουν». Αν γίνει αυτό, είπε, «η μετεκλογική πορεία θα είναι κατηφορική και επώδυνη ανεξαρτήτως αποτελέσματος».
Ο ίδιος τόνισε ότι το δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» έχει ξεπεραστεί, αφού η μνημονιακή πολιτική είναι αδιέξοδη ενώ η αντιμνημονιακή καταγγελία δεν αρκεί.
«Το πρόβλημα της κρίσης είναι πολιτικό» σημείωσε ακόμα ο απελθών πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Σημειώνεται ότι ο κ. Δασκαλόπουλος θα προχωρήσει στην ίδρυση fund για τη στήριξη μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.
http://newpost.gr/