Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Καμιά παράταση για το κοινωνικό μέρισμα

koinoniko merisma

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη δυνατότητα και θα πρέπει όσοι πληρούν τα κριτήρια να κάνουν την αίτησή τους.
Στο μεταξύ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, με δύο εισοδήματα αναφοράς και με βάση το ευνοϊκότερο για τον πολίτη εισόδημα, αναμένεται να κριθούν τόσο οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν όσο και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, την ερχόμενη Δευτέρα, για το κοινωνικό μέρισμα.
Αυτό διευκρινίζουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ρωτήθηκαν εάν κάποιος πολίτης κληθεί να επιστρέψει το επίδομα στην περίπτωση που προκύψουν διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων του 2012 και του 2013.
Οι εν λόγω παράγοντες αποσαφήνισαν ότι κατ' αρχήν ουδείς θα κληθεί να επιστρέψει το επίδομα που
έχει εισπράξει, ενώ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν με τα διαφορετικά εισοδήματα, θα ληφθεί υπόψη το ευνοϊκότερο εισόδημα για τον πολίτη, ήτοι το χαμηλότερο.
Πάντως, δεν αποκλείεται να τεθεί και κάποιο όριο για τη διαφορά στο ύψος μεταξύ των δύο δηλωθέντων εισοδημάτων, εάν, δηλαδή, αυτή είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Οριστικές αποφάσεις για όλα αυτά αναμένεται να ληφθούν σε νέα σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Επαναλαμβάνεται ότι :
1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.
2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...